В Бургас е задържана престъпна група, занимаваща се с с разпространение на наркотични вещества, нанасяне на материални щети по леки автомобили (палежи или кирки) и счупване на витрини на търговски обекти по поръчка на конкуренти в охранителния бизнес.

При акция на бургаските антимафиоти са арестувани шестима души - всичките между 20 и 30-годишна възраст.

И шестимата са служители на фирма „VTA Security". Тя притежава обекти в цял Бургас и Южното черноморие. Шеф на фирмата за Бургас е Николай Мечков, който също е задържан в полицията.

В акцията по задържането полицията е използвала много и помощта на очевидци и посетители в дискотеките и заведенията, които са под охраната на фирмата „VTA Security".

Задържаната група от 6-ма души в Бургас е заподозряна и в участие на контрабанда с наркотични вещества, както и с рекет и изнудване.

Открити са наркотични вещества - кокаин и марихуана, чието точно количество е в процес на установяване, както и други веществени доказателства, относими към извършваната от задържаните престъпна дейност.

Спрямо задържаните са повдигнати обвинения за ръководство и участие в организирана престъпна група.

Наложено им е прокурорско задържане за 72 часа, като утре предстои гледане на мярката им за неотклонение - "задържане под стража" пред Окръжен съд.