Полицаи задържаха дилър на синтетични наркотици в хода на специализирана полицейска акция, проведена на територията на област Пазарджик.

Спецоперацията е проведена след разследване, продължило няколко месеца. В хода на разследването са установени множество случаи на млади мъже и жени, засечени с притежание на новия вид синтетична дрога.

Става въпрос за синтетични канабиноиди - сравнително нов вид наркотици за пазара на дрога в региона на Пазарджик.

Криминалистите изчаквали с операцията, за да хванат следите на основния дилър на синтетичната дрога в района. Те установили, че за разпространението на наркотика, организаторът е изградил мрежа от клиенти-дилъри, чрез които разширил влиянието си в Септември, Стрелча, селата Симеоновец, Семчиново, Мало Конаре и Динката.

Мъжът работел при пълна конспиративност и с висока степен на предпазливост, съобщават от МВР.

Мъжът е задържан на пътя Пазарджик - Пловдив, в близост до разклона за село Говедаре. Там полиция спира за проверка лек автомобил, управляван от 27-годишен съсед на разследвания. В колата пътувал и самият наркопласьор. При обиск в него били намерени и иззети над 30 грама от синтетичната дрога - достатъчни за изготвянето на между 300 и 500 дози за улично разпространение.

Задържаният В.А. с прякор Вайдин е на 39-годишна възраст. Той задържан първоначално за срок от 24 часа, а с постановление на прокуратурата срокът на ареста му е удължен с още 72 часа.

По случая е образувано полицейско производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.