След дълго преследване, полицаите в столицата успяха да заловят мъж, който разпространявал наркотици. Това става по време на полицейската операция по противодействие на разпространението на наркотици, проведена в понеделник, и в следствие на сигнал за мъж, който разпространява херион на територията на София.

В хода на операцията полицаите успяват да заловят двама клиенти на разпространителя на наркотици, непосредствено след закупуването на дрогата. Криминалистите се опитали да задържат и дилъра, но той не се подчинил на полицейското разпореждане и продължил да шофира с висока скорост. Водачът не спирал на червен сигнал на светофари, като по този начин създал опасност за останалите участници в движението и предпоставки за тежки инциденти.

Въпреки това служителите на реда не изпускат беглеца. След продължително преследване, дилърът бил засечен от полицаите, като при самото спирано ударил едната от полицейските коли. Беглецът оказал яростна съпротива при задържането и се опитал да избяга, заради което се наложило криминалистите да използват физическа сила и помощни средства.

След залавянето на дилъра, полицаите обискират дома му, където намират 100 черни полиетиленови топчета, съдържащи прахообразно вещество, СИМ карти, мобилни телефони и пари. Други три черни полиетиленови топчета с идентично съдържание са открити и при обиска на неговите клиенти. Доказателствата са иззети, а от експертизата на веществото става ясно, че е херион.

По случая е образувано досъдебно производство, а мъжете са задържани за 24 часа. След доклад, изготвен на база на доказателствата по случая, Софийската градска прокуратура повдига обвинение на дилъра - С. С. На виновния е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа.