Органите на реда в Плевен и Добрич заловиха двама ало-измамници и тяхното муле.

От МВР информират, че след подаден сигнал за телефонна измама е образувана спецакция за установяването и залавянето на извършителите.

По първоначални данни 84-годишна жена от Добрич била измамена по позната схема "помощ на полицията". Тя се канела да хвърли през балкона си сумата от 7 500 евро.
Тогава обаче се намесили униформените, които задържали "куриера" на измамниците, 37-годишен варненец.

Включиха банкери в схема за ало-измами

Включиха банкери в схема за ало-измами

Предлагат рефинансиране на банкови кредити

Паралелно на територията на град Левски полицаите работели по залавянето на самите измамници. Служителите от дирекцията в Плевен спрели лек автомобил, в който се придвижвали двама рецидивисти от Павликени - на 31 и 23 години.

Те били установени като извършители на ало-схемата.

Отделно, при направения на място обиск, полицаите намерили в джоба на единия пликче с бяло прахообразно вещество. Водачът на колата пък дал положителна проба за употреба на наркотични вещества.

В рамките на извършените действия са открити веществени доказателства, доказващи вината на двамата за реализирането на ало-измамата.

Тримата мъже са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, като работата по него продължава под наблюдението на прокуратурата. Разследващи работят по установяването на съпричастността на задържаните към други подобни престъпления, както и в посока установяване и други участници към ало-измамата в Добрич.

Задържаха 54-годишен куриер на ало-измами в Габрово

Задържаха 54-годишен куриер на ало-измами в Габрово

Жертви на престъпленията са жители на Габрово, Севлиево и Трявна