Заловиха голяма група нелегални мигранти на АМ "Тракия" край Пловдив.

Те са били превозвани от двама българи в бял бус.

По предварителни данни става въпрос за 41 афганистанци. Трима от тях били в кабината при шофьора, а останалите 38 се намирали в товарното отделение на микробуса. Повечето от чужденците са граждани на Афганистан, на възраст между 20 и 30 г.

Мигрантите са били задържани в района на 146-ия километър на автомагистрала "Тракия", близо до Белозем, след като бусът спукал задна гума и водачът  спрял, за да я ремонтира.

Случаят се разследва. Мигрантите са откарани в районното управление в Раковски. Преводачи помагат за уточняването на обстоятелствата около влизането им в страната.

Вчера пък на паркинг в индустриалната зона на гр. Куклен при отваряне на вратите на ремаркето на товарен автомобил били установени двама мъже - чужди граждани. Образувано е досъдебно производство за  това, че са влезли през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта.

Установено е, че водачът на товарния автомобил - на 49 г., е тръгнал от Бурса, Турция, и около 7.00 часа на 29 март е преминал границата през ГКПП "Капитан Андреево", като единствено е имал престой на паркинг в Одрин за няколко часа. При пристигането си на паркинга на частно дружество в индустриалната зона на Куклен, шофьорът отворил вратите на ремаркето в присъствието на охрана и след като установили двамата чужди граждани, незабавно подали сигнал на тел. 112. По първоначални данни те са от Сирия и са се качили в камиона в Одрин, за да стигнат до Германия. Действията по разследването продължават.