Италианската полиция арестува 62-годишен мъж заради сексуални посегателства над български ромчета. Това съобщи БТВ, позовавайки се на информация от сайта "Казерта нюз".

За служителите на реда, 62-годишният Марио Д'Анджиолела - преподавател и директор на Свободния академичен институт в град Казалуче, е педофил.

Той бил задържан след неколкодневно разследване. Засега полицията е идентифицирала две 14-годишни български момчета от ромски произход, които са станали жертви на педофила.

Д'Анджиолела ги примамвал в една изоставена сграда, където за забавление на децата имало люлка, видеоигри, пособия за рисуване и легло в една от стаите. Отплащал се им се с цигари, зареждане на мобилните им телефони или с малко пари.

След задържането му в присъствието на ромчетата, същите били подложени на медицински преглед, който установил, че не е било упражнено сексуално насилие върху тях.

Децата, които говорят добре италиански език, са върнати на родителите им.

Задържаният маниак, който е семеен и с две големи деца, е в очакване на съдебно решение, което да потвърди полицейската мярка.