Полицията във Варна задържа двама души, обявени за общодържавно издирване.

Арестуваните Мартин Симеонов и Илчо Адамов са обвинени за отвличането и убийството по особено жесток начин на Венцислав Евтимов и Димитринка Пекова.

Двамата изчезват безследно на 16 април миналата година.
На 14 май от река Камчия в землището на варненското с.Круша изплува тялото на, Венцислав Евтимов, привързано към метални винкели с т.нар. сицилианска примка, която умъртвява бавно и мъчително жертвата.

Четири дни по-късно във връзка със започналото разследване водолази претърсват района и откриват в реката тялото и на убитата жена.

По-късно във връзка с убийството са задържани Ганислав Начев, който и към момента е в ареста на варненския затвор и Николай Николов - който преди около месец е представил медицинско за заболяване, което не позволява лечение в затвора и мярката му за неотклонение бе променена в "домашен арест".
Двамата са шефове на фирма "Трансинс рециклираща компания" и са обвинени като физическите извършители на убийствата.

От момента на обявяването на последните двама - Мартин Симеонов и Илчо Адамов, за издирване те се укриват на различни адреси във Варна, Разград и Бяла, обясни директорът на ОДП-Варна, цитиран от пресцентъра на МВР.

Според комисар Димитров те не са напускали нелегалните квартири, освен при смяната на пребиваването им.
Още четирима души са задържани във връзка с укриването на обявените за общодържавно издирване, коментира на пресконференция днес зам.-окръжният прокурор Якимова.
Срещу тях ще бъдат повдигнати обвинения за лично укривателство.