При акция на ГДБОП бе арестуван с подкуп служител на община Варна. Това съобщи Нова телевизия.

Задържаният е служител в "Строителен надзор".

Той е заловен в момента на получаването на подкуп. У него е открита сумата от 4000 лева.

Има и втори задържан по случая.

От съобщения на сайта на община Варна става ясно, че и двамата арестувани са служители на общината. Те са хванати с подкуп от 2000 евро. Заместник-кметът на Варна по сигурността Илия Коев оповести повече информация за случая и за хода на извършваните в общината вътрешни проверки за интегритет на звената, осъществяващи контролни дейности на терен.

Арестуваха експерт в Спортното министерство с белязани 62 000 лв.
Обновена

Арестуваха експерт в Спортното министерство с белязани 62 000 лв.

Подкупът е даден от шеф на спортна федерация

По думите му двама служители на община Варна са задържани на паркинга на административното здание с белязани банкноти на обща стойност 2 000 евро. Коев потвърди, че единият от тях работи в отдел "Строителен контрол" на ниско ниво.

Запитан ще има ли и други арестувани, той отговори, че проверките ще обхванат всички служители, които са престъпили закона. Илия Коев издъкна, че се провеждат вътрешни проверки от началото на мандата на на настоящия кмет на Варна Благомир Коцев по сигнали на граждани. "Имаме много сигнали. По тях се извършват проверки благодарение именно на гражданите. Няма да спрем дотук. Служителите, които си мислят, че няма да изпълняват законните си задължения, жестоко се лъжат. Проверката по случая в Община Варна е приключила. В момента текат следствени действия от страна на органите на реда", каза още той.

Запитан дали ще има реакция, ако се получат сигнали за нарушения на новоназначени служители, Коев увери, че независимо какви са служителите, всеки ще си понесе последствията.

Коев посочи също, че общината оказва пълно съдействие и работи в пълен синхрон с органите на реда.