В Козлодуй задържаха четирима телефонни измамници, откраднали близо 11 000 лева.

Става въпрос за два отделни случая, при които били ощетени две възрастни жени.

На 12 ноември 75-годишна жена съобщила на полицията, че същия ден на домашния й телефон позвънил непознат мъж, който се представил за "комисар Петров". Той й казал, че дъщеря й претърпяла злополука и са необходими 29 000 лева за операция. Жената обаче му обяснила, че разполага само с 5000 лева. По инструкция на измамника тя оставила парите до дърво на улицата.

Полицията незабавно предприела мерки по случая и задържала двамата участници в измамната схема - на 18 и 22 години. Служителите на реда успели да върнат на потърпевшата и част от откраднатите пари - 3750 лева.

На следващия ден 68-годишна жена също станала жертва на телефонна измама. Сумата, с която била измамена, била 5806 лева и 150 евро. Жената обяснила на полицията, че непознат я излъгал, че участва в полицейска операция по залавянето на група измамници.

И при този случай служителите на реда успели да заловят престъпниците - двама криминално проявени мъже от Козлодуй, на 21 и 22 години. Полицията възстановила и част от откраднатата сума - 3200 лв.

По двата случая са образувани досъдебни производства.