Трима телефонни измамници са задържани в Горна Оряховица. Акцията на полицията е проведена вчера, след като 54-годишна жена от града съобщила в полицията, че в обаждане по телефона неизвестен мъж и поискал 1800 лв., за да бъде освободен нейният син, който бил арестуван заради катастрофа с убит човек.
Парите трябвало да бъдат занесени на пътя за градското сметище, съобщи БТВ.

В момента на предаване на парите е задържан 16-годишен младеж от Горна Оряховица. Арестуван е и 31-годишният Методи Бакърджиев, който придружавал момчето. При неуспешен опит да избяга с лека кола от района е задържан и бащата на непълнолетния Венцеслав Димитров.

Тримата са жители на квартал "Калтинец". В техния дом е открит мобилен телефон със СИМ-карта, от която са провеждани разговори със жертвите, както и списък на граждани, набелязани за измами.

Полицаите са намерили и найлонов плик с 10 г зелена листна маса, която при направения тест реагирала на канабис. Непълнолетният е отведен в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни правонарушители в Горна Оряховица, а възрастните са задържани за срок от 24 часа.