Служители на МВР в Русе задържаха водач на ТИР, пребил и ограбил румънска гражданка.

Късно вечерта на 29 март, сряда, на телефон 112 постъпва сигнал за жена с множество наранявания, намираща се в района на село Обретеник, област Русе. Жената веднага е била транспортирана в русенската болница.

Пред служителите на реда жертвата разказала, че в румънския град Гюргево се качила на стоп в ТИР, управляван от български гражданин. Двамата заедно преминали ГКПП - Дунав мост и продължили по главния път Русе - Велико Търново. В района на село Обретеник, шофьорът отбил по второстепенен път, спрял камиона до гориста местност и поискал от жената сексуални услуги.

Потърпевшата отказала и вследствие мъжът ѝ нанесъл побой. След това тираджията взел от чантата на жената сума на стойност 50 евро и потеглил по пътя. В товарния автомобил останали лични вещи на жертвата - чанти с дрехи и мобилен телефон.

По случая било образувано досъдебно производство, а полицаите веднага започнали да издирват виновника. В резултат на незабавните действия служители на реда извършителят на деянието е установен - И.И. (65 г.) от Бяла.

По време на разпита 65-годишния мъж признал вината си за извършването на двете престъпления - нанасяне на побой и кражба.