Задържаха трафикант на мигранти в района на село Нови хан, съобщават от прокуратурата.

Мъжът е задържан за 72 часа.

В хода на разследването е било установено, че в района на пътна база "Автомагистрали" АД, в района на с. Нови хан, обвиняемият Д. подпомогнал група чужди граждани да преминат в страната в нарушение на закона.

Той осигурил транспорт - лек автомобил марка "Крайслер", модел "Гранд Вояджер", с който превозил четиринадесет мигранти.

С действията си Г.Д. целял да набави за себе си облага в размер на по 200 евро за всеки чужденец. Сред тях имало и три лица, ненавършили шестнадесетгодишна възраст.

Обвиняемият Д. действал като извършител, в съучастие с помагача И.К., който му осигурявал т.нар. "отцепка" за безпрепятствено транспортиране, с посока от гр. Свиленград до с. Нови хан.

Г.Д. е с обременено съдебно минало, като настоящето деяние, за което е бил привлечен към наказателна отговорност, било извършено от него в изпитателния срок на предишното осъждане.

Предстои Районна прокуратура - Елин Пелин да внесе в съда искане за налагането на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Работата по случая продължава.