Трима извършители на въоръжени грабежи са задържани след успешни оперативно-издирвателни действия на плевенските полицаи, съобщават от пресцентъра на МВР.

Двадесет-годишните плевенчани действали по добре отработена схема - набелязвали жертвата си, заплашвали я с пистолет и й отнемали парите.

Сигнал за първия им набег полицаите получили на 9 март. Около 21 часа маскирани мъже нахлули в магазин за хранителни стоки в плевенския комплекс "Дружба".
Те заплашили продавачката с пистолет, отмъкнали оборота от 930 лева и изчезнали.

По същия начин действали три дни по-късно, когато отново нахлулr в магазин за хранителни стоки в града и след заплаха с оръжие, изчезнали с 912 лева.

Третото престъпление е извършено около 22 часа на 18 март. Този път грабителите атакували бензиностанция в ж.к. "Дружба", заплашили служителя и отмъкнали оборота от 60 лева.

Криминалистите започнали разследване още при първия сигнал, скоро те установили идентичния почерк на нападателите и в хода последвалите оперативни действия стигнали до тримата извършители.

При обиск в жилището на единия от тях служителите на реда открили оръжието, с което заплашвали жертвите си - 8-милимитров газов пистолет.

Тримата са заловени и са приведени в следствения арест с мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа. В последствие Районен съд - Плевен е постановил домашен арест. По случая е образувано дознание.