Малка група от двама автокрадци беше разбира във Варна при съвместна спецакция на служителите на Областната дирекция на МВР във Варна, ТСБОП - Варна и ГД "Национална полиция".

Членове на малката престъпна група са задържани. От тях са иззети множество приспособления за отключване на автомобили и привеждането им в движение след това.

Проведената на територията на Варна специализирана полицейска операция е срещу посегателства над моторни превозни средства. В хода на акцията полицаите задържали 45-годишен варненец в местността "Манастирски рид" в морската ни столица. Той е установен от униформените като извършител на кражба на лека кола марка "Фолксваген" в комплекса "Златни пясъци". Задържаният имал и предишни криминални прояви, свързани с автокражби.

При последвалите полицейски действия е установен и задържан и друг мъж, съпричастен към кражбата в "Златни пясъци". Задържаният е 37-годишен от Ловеч.

Последвали обиски на два адреса в областния град и на два автомобила, ползвани от задържаните. При претърсванията полицаите намерили и иззели множество приспособления за отключване и привеждане в движение на МПС.

Открит е и откраднатият автомобил.

Работата по документиране и доказване на престъпната дейност на задържаните продължава под надзора на Районната прокуратура във Варна.

45-годишният задържан е с повдигнато обвинение и мярка за неотклонение до 72 часа. 37-годишният е задържан с полицейска мярка до 24 часа.

Стана ясно и че в ареста във Варна е задържан и 38-годишен мъж, криминално проявен и осъждан. Той е арестуван за кражба на лек автомобил "Фиат", паркиран на паркинг на булевард "Княз Борис I" в морската ни столица.

Автомобилът е намерен и върнат на собственика. По случая е образувано досъдебно производство.