крадциДвама мъже бяха задържани заради серия от домови кражби в столицата, съобщиха от МВР. Г.П. /32г./ от Благоевград и Д.И. /33г./ от София влезли в полезрението на полицията след сигнал, че крадени вещи се продават в заложни къщи в югозападния град и околностите му.

Оказало се, че Г.П. работи извън пределите на България. Съучастникът му бил задържан в Благоевград след поредната кражба. Само ден след като Г.П. се върнал в страната бил задържан в къщата си от столичните криминалисти и колегите им от областната дирекция.

Мъжете извършвали ударите си в апартаменти на ниските етажи на жилищни блокове, основно през балконите, като огъвали PVC дограмата на вратите чрез отверка или щанга. Отмъквали от апартаментите различни неща -  от скъпа техника - преносими компютри и телевизори, до дрехи, обувки и алкохол.

Повечето кражби са от домове в столичните квартали „Младост" и „Дървеница", като са били задигнати 7 лаптопа, 5 плазмени телевизора, около 4000 лева, 4 мобилни телефона, 4 фотоапарата, много бижута и други лични вещи. Част от тези вещи са намерени и иззети.

Работата по случая продължава.