Кирил Рашков-младши остава в ареста, след като отказва да обжалва пред пловдивските магистрати мярката "задържане под стража", която му бе наложена от Районен съд-Асеновград. Той трябваше да обжалва мярката си  утре пред  Пловдивския окръжен съд. Според запознати и той като дядо си предпочита ареста заради напрежението в Катуница.

На Кирил Рашков-младши са му повдигнати обвинения за заплахи за убийство на Веселин Христов заради депозирана негова жалба на 1 октомври. Заплахите са отправени 5-10 минути преди да бъде прегазен 19-годишният Ангел Петров, съобщава Дарик.

Припомняме, внукът на цар Киро бе задържан, след като бе обявен за общодържавно издирване и се предаде сам на полицията. В края на миналата седмица Районният съд в Асеновград му определи най-тежката мярка „задържане под стража" с мотива, че може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Според прокурора по делото Рашков-младши е проявил особена агресия в отправянето на заплахите. Освен това според съдиите той контактува с криминално проявени хора и се движи в лоши среди, склонен е към посегателства върху граждани и да нарушава обществения ред.

Предстои да бъде изготвен обвинителен акт на Кирил Рашков и на внука му, категоричен е районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.