По искане на Софийска градска прокуратура съдът е определил мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо гражданина на Индия С.С., съобщават от държавното обвинение. 

29-годишният чужденец е бил привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 341а, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

По информация на bTV заради непристойно поведение, съдът е отстранил от днешното си заседание индийския гражданин, който беше задържан заради буйствени действия на борда на самолет на "Ер Франс". 

Индиецът не спирал да говори на висок глас в съдебната зала и не искал да запази тишина, за да започне делото.

Припомняме, че в петък вечерта самолетът се приземи на летище София заради проблемния пътник, който беше задържан и отведен в ареста. Прокуратурата му повдигна обвинение за това, че е създал опасност за живота и здравето на пътниците по време на полет.

Според съдията, агресията (вербална и физическа) в самолета, и поведението в залата днес са достатъчно основание за задържането на обвиняемия под стража. Той е опасен и за себе си, и за околните, смята съставът.

Адвокатът на чужденеца представи справка, че преди 2 години клиентът му е бил на лечение за психиатрично лечение. Решението може да бъде обжалвано. 

Към настоящия момент са разпитани свидетели на случилото се - командир на полета и членове на екипажа. В показанията си те заявяват, че чужденецът демонстрирал непристойно поведение към пътниците, поради което му била направена забележка. След това С.С. се насочил към пилотската кабина, удрял по стените й, нападнал един от пилотите.

Предстои Софийска градска прокуратура да поиска от съда назначаване на съдебнопсихиатрична експертиза на обвиняемия.