Извършителите на убийството на софийския бизнесмен край Нареченски бани са заловени. Това коментира вътрешният министър Валентин Радев пред журналисти след представянето на новите специализирани автомобили, които ще получат граничните полицаи.

Това са баща и син, като бащата е бил бизнес партньор на жертвата. Счита се, че в основата на конфликта стоят неуредени финансови отношения.

Припомняме, вчера вечерта полицията откри тялото на софийски бизнесмен в микроязовир край Нареченски бани, след като близки на жертвата са подали сигнал за изчезването му на 25 март.

Откриха тялото на бизнесмен по пътя за Пампорово край Нареченски бани

Откриха тялото на бизнесмен по пътя за Пампорово край Нареченски бани

Арестувани са съдружникът му и синът на съдружника му

Убийството, според прокуратурата, е извършено на 21 март към 17,00 часа в заведение в Нареченски бани, стопанисвано от убития Венцислав Младенов и от Севдалин и Марин Боюклиеви. След скандал, между Севдалин и Венцислав възникнал ръкопашен бой, в който се намесил и Марин. Бащата и синът са изтеглили Венцислав Младенов в друго помещение, където единият го държал за краката, а другият му нанасял удари с тъп предмет в тила, докато спрял да диша.

Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов уточни, цитиран от БТА, че скандалът и сбиването са били заснети от охранителна камера, която близките на убития намерили в захвърлена в близък стопански двор.

Тялото е било "опаковано" в различни материали, напъхано в бидон и захвърлено в река Чепеларска в района на село Косово, където разследващите са го открили едва вчера.

На задържаните баща и син Боюклиеви е повдигнато обвинение за умишлено убийство. Двамата са задържани за срок от 72 часа с прокурорско постановление, като след внасянето на обвинителния акт предстои да бъде поискана мярка "задържане под стража".

Вътрешният министър коментира беше лаконичен за инцидента със залятата в София с киселина жена. Валентин Радев информира, че състоянието на жената остава тежко, с изгаряния от 25%. Затова е не може да бъде разпитана.