Има задържан по случая със смъртта на 8-годишното дете в Мездра, съобщава bTV.

Това е бащата на приятеля на загиналото момченце.

Ръководителят на Окръжната прокуратура във Враца посочи, че е образувано досъдебно производство.

Работи се по две версии за случая - огнестрелна рана и инцидент с пиратки. В момента се провежда аутопсия, която да изясни причината за смъртта на детето.

По данни на прокуратурата се води разследване за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Към настоящия момент е известно, че около 17 часа вчера в къща на ул. "Сливница" влезли двама съученици. Не след дълго се чул силен гръм. Впоследствие безжизненото тяло на едно от момчетата било открито пред дома.

Починалото дете в Мездра е внук на ексдепутата Тома Томов

Починалото дете в Мездра е внук на ексдепутата Тома Томов

Очаква се днес МВР да даде брифинг по случая...

При извършен оглед на имота, обитаван от едното дете, което не е пострадало, са били открити ловни пушки, ловен полуавтомат и ловна нарезна карабина. Оръжията са законно притежавани от бащата на детето и били съхранявани в мазето на къщата. В джоб на яке е била намерена кутия с патрони, калибър 30-06, а на етажерка - ловни патрони. Извършен е оглед на местопроизшествието, очакват се резултатите от аутопсията. Продължават разпитите на свидетели.

Предстои назначаване на съдебномедицинска, балистична, химическа и психолого-психиатрична експертиза. Досъдебното производство е взето на специален надзор в Окръжната прокуратура във Враца и Софийска апелативна прокуратура.

Припомняме, тежкият инцидент стана вчера. Детето беше открито мъртво на улица в града около 17.00 часа. Въпреки че по предварителна информация момченцето е загинало при игра с оръжие с друго дете, според родителите му става въпрос за убийство.

По-късно стана ясно, че момченцето е внук на бившия депутат Тома Томов.

Дете е открито мъртво на улица в Мездра
Обновена

Дете е открито мъртво на улица в Мездра

Близките му смятат, че се касае за убийство