Златната ни медалистка от Олимпийските игри в Токио каратистката Ивет Горанова става част от МВР. На кратка церемония в Академията на МВР служебният вътрешен министър Бойко Рашков връчи на Горанова договора ѝ за назначаване на служба в МВР.

Ние като министерство сме оценили онова, което постигнаха нашите момчета и момичета на тепиха, доволен е Рашков, като се надява Горанова да бъде сериозна в редиците на МВР така, както в спорта. Много се радвам, че тя прие предложението, трудовият договор е подготвен с дата 15 август, уточни министърът.

Олимпийската шампионка Ивет Горанова: Продължавам и гоня световната титла

Олимпийската шампионка Ивет Горанова: Продължавам и гоня световната титла

По думите на треньора й тя е била като обсебена от победата...

"Рядко на министър се отдава тази възможност и преди малко попитах ректора на Академията на МВР дали често се случва да приемем на работа изявени спортисти. Оказа се, че скоро нямаме такъв случай и е радостно, че имаме този повод и тази възможност", каза той.

Рашков се надява, че Ивет Горанова няма да изостави спорта, като в Академията на МВР ще бъде инструктор по бойни изкуства. Той се надява още Горанова да направи учениците и служителите на Академията истински шампиони.

Ивет Горанова благодари на министъра за връчения ѝ трудов договор, като изрази удовлетвореността си, че постъпва на работа в Академията на МВР.