Обявиха за издирване 21-годишния Петър Лухов от Карлово, съобщи БНТ.

От полицията са пояснили, че младежът е в неизвестност от 5 май вечерта. Тогава за последно се е снимал край водопад Сучурум и е изпратил снимката на негова приятелка.

Сигнал в полицията първо подали момиче и момче, които са забелязали раницата на изчезналото момче на стълбите на моста в района на водопада в 1 ч след полунощ. През нощта родителите му също са подали молба в полицията, че синът им е изчезнал.

Петър Лухов се обадил на майка си на 5 май сутринта, че тръгва с приятели към местността "Кръста" над Карлово. Там по разкази на приятелите му е употребил два вида алкохол.

След като тръгнали да се прибират, той се разделил с тях и тръгнал сам по стръмна пътека, която води до водопада Сучурум. Казал им, че иска да се изкъпе. От там следите му се губят.

По думите на негови приятели е бил в неадекватно състояние. По-късно са намерени раницата, телефонът и дрехите на младежа, оставени близо до водопада.

Вчера са повикани водолази от пловдивската пожарна, но те не са могли да влязат в реката заради силното й течение и много студената вода. Днес издирването е продължило в близост и по течението на Стара река.

Петър е безработен и е от известното спортно семейство на Иван и Величка Лухови, бивши състезатели по вдигане на тежести.