Органите на реда издирват водач, който е блъснал 5-годишно дете на светофар и след това избягал. Това станало вчера в столичния квартал "Дружба".

Към момента детето е в настанено в здравно заведение в сравнителни добро състояние, информира Нова.

Детето е блъснато на зелен сигнал на светофарната уредба, пресичайки с майка си и с кучето им. С тях било и другото дете на жената. Ударът възникнал, когато водачът на колата правил маневра по десен завой. След инцидента шофьорът вместо да спре и да помогне на пострадалото дете, той избягал.

Майката на детето сподели пред телевизията какво точно е станало. По думите ѝ може водачът въобще да не е видял, че те пресичат.

"Не знам дали шофьорът ни е видял, или не. Аз бях с двете си деца, едното дете на ръка, с кучето на каишка, държах за ръка и Никола. Пресветна зелено за нас, тръгнахме да пресичаме. Господинът също тръгна да завива. Кучето ме дръпна напред, детето се изхлузи от ръката ми и чух само "Мамо". Обърнах се и видях, че удря детето. Той не спря. Заобиколи детето и си продължи по пътя. Шофьорът беше млад, бяха две млади момчета в колата", разказа жената.

Колата на водача е модел "Лада", автомобилът бил стар. Майката моли за съдействие в издирването на отговорния за случилото се.

Стана ясно и че от майката на детето вече са снети обяснения от полицията.