Сигнали за измами на стойност 8000, 3000 и 200 лева, са получени в полицията в Русенско от жертви на измамници, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера в дома на русенка се обадила плачеща жена, която се представила за сестрата на стопанката и разказала, че е предизвикала пътен инцидент с починало дете.

Ридаещата пояснила, че е задържана в полицията и за да бъде освободена поискала от "сестра си" да даде пари за гаранция.

После я свързала със "следоветел Нанков". Той я инструктирал какво да прави и така жената взела автобус, отишла във Ветово и до каменни стълби в тревна площ близо до автоспирка на ул. "Трети март", оставила 8000 лева.

По-късно жената установила измамата и се обърнала към органите на реда. Случаят се разследва от РУ на МВР - Ветово.

3000 лева пък дал възрастен мъж в с. Горно Абланово. Измамниците отишли пред дома му със сива кола, за да вземат парите. Преди това обаче успели да го убедят, че внучка му е блъснала човек и парите са необходими, за да я освободят от полицията.

После той се свързал с близките си, разбрал за измамата и подал сигнал на тел. 112, а после и в РУМВР-Бяла. Служителите на реда предприели изясняване на случая.

Вчера в полицията е постъпило обаждане и за друга измама. Жена е сигнализирала, че в жилището на родителите й, в централната част на Русе се появили двама - мъж и жена. Те се представили за швейцарски граждани и продали на майка й и баща й долари за 200 лева. Когато жената погледнала в предадената чанта, се оказало, че вътре има книга.