Недоволен от митническа проверка пътник се опита да потроши компютърна техника и автоматичното устройство на бариерата в района на ГКПП „Калотина."

Инцидентът е станал днес при проверка на автобус, пътуващ по редовна автобусна линия от Испания за България.

При огледа на различни места в салона на автобуса и в намиращия се там ръчен багаж, митничарите открили малки количества цигари. След проверка те установили, че част от цигарите принадлежат на пътници от автобуса и представляват редовен внос в рамките на позволените две кутии.

Не била установена собствеността на 20 кутии тютюневи изделия и митническите служители пристъпили към съставяне на разписка за отнемане в полза на държавата. Докато оформяли документите, един от пътниците - К.М., нахлул в служебното помещение, отскубнал един от компютърните монитори и започнал да го удря в асфалта пред кабината, а в последствие го счупил, хвърляйки го към бариерата.

На мястото били извикани и служители от Гранична полиция, които задържали буйстващия пътник. Станало ясно, че причина за гнева му са цигарите, за които К.М. твърдял, че не са негови, но настоявал да му бъдат върнати.

На пътника е съставен акт за възпрепятстване на митническа проверка.