Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт за убийство, извършено по особено жесток и мъчителен начин, съобщават от държавното обвинение.

Престъплението е извършено на 24 февруари 2016 година. Обвиняемият и жертвата се събирали периодично, за да пият, тъй като живеели в един и същи блок в столичния кв. "Толстой".

Във фаталната вечер около 21.00 часа жертвата отишла в дома на Добревски. Жилището било в лошо битово състояние и прекъснато електричество. След като получил покана, гостът останал. Носел със себе си двулитрова бутилка вино. Домакинът имал над половин литър ракия. Двамата се почерпили и към 23.00 часа гостът напуснал жилището. Входната врата обаче останала отключена.

След като останал сам, обвиняемият решил да нахрани котките си. Взел храната им от гардероб от помещението, в което допреди това се черпили с госта. В момента, в който посегнал да вземе храната, Добревски чул отварянето на входната врата и видял връщащия се гостенин. Той ударил с предмет дясната ръка на домакина. Светлината от уличната лампа позволила на Добревски да познае нахлулия. Той взел от гардероба военен нож и нанесъл удар в тялото на жертвата. След това продължил с ударите и впоследствие било установено, че те са 26 в различни части на тялото.

След множеството наранявания, пострадалият се свлякъл на пода, а Добревски решил да изнесе тялото му извън жилището си, влачейки го към стълбищната площадка. След като оставил тялото, се върнал в апартамента си и скрил ножа в отдушника на банята. След това позвънил на тел. 112 и съобщил за случилото се.

Пристигналите служители на реда открили безжизненото тяло на жертвата. Добревски им обяснил, че го е намушкал с нож.

Съдебно-психиатрична и психологична експертиза сочи, че обвиняемият е разбирал какво извършва и е можел да ръководи постъпките си. Той се е намирал в състояние на обикновено алкохолно опиянение. Няма данни и да се е намирал в състояние на патологичен афект.

Към момента обвиняемият е в ареста, като предстои Софийският градски съд да насрочи делото.