Мъж е влязъл в кабинет в училище в Радомир по време на учебни занятия и извел две момичета навън. Сигнал за случая е подаден вчера от 37-годишната майка на едното момиче. Тя информира за непристойни действия, обиди и ругатни от страна на мъжа спрямо 15-годишната й дъщеря и нейната съученичка, съобщават от полицията.

Мъжът извлякъл децата от час, за да изясни ситуация, за която бил уведомен от съпругата си, която продавала стоки на лавка срещу училището. Според нея децата не са си платили закуски, които са взели. Твърденията й довели до грубо и неуважително държание на 44-годишния радомирец към момичетата. Впоследствие полицията е установила, че обвиненията срещу децата не са верни.

По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство. Провежда се разследване под надзора на прокуратурата.

11-годишно дете почина след агресия в училище

11-годишно дете почина след агресия в училище

Починалото момче ударило свой съученик, но пък бащата дошъл да се саморазправя

По-късно от държавното обвинение във връзка със случая съобщиха, че днес в Териториалнто отделение в Радомир към Районната прокуратура в Перник е постъпило уведомление от полицията за образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК - извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

В хода на разследването е установено, че на 15 ноември 2023 г. на ул. "Черковна" в Радомир жена влязла в сграда на учебно заведение по повод на породен спор за незаплатени стоки от намиращ се в близост търговски обект.

Разпитани са свидетели на случката. Изясняват се всички факти и обстоятелства около станалото.