Двама мъже от гр. Нови Искър са заловени при опит да пробутат неистинска 50-левова банкнота.

Инцидентът станал вчера на бул."Иван Вазов" пред хотел в Сопот, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При последвалия обиск в двама мъже на 22 и 19-годишна възраст са открити още 14 фалшиви банкноти от по 50 лева с еднакви серийни номера. Мъжете са задържани в ареста за 24 часа.

Чирпанлия също се опитал да прокара в обращение неистинска банкнота, но е задържан след светкавични действия на полицията.

Около 21 часа на 6 август служител на чейнджбюро в Несебър сигнализирал, че мъж прави опит да обмени фалшива банкнота с номинал 1000 швейцарски франка.

Веднага на място пристигнал дежурен полицейски екип, който заловил 43-годишният мъж от Чирпан - в него униформените открили и друга такава банкнота.

Случаят бил поет от служители на икономическа полиция, които установили, че същия ден той успял да прокара общо 4000 швейцарски франка на стойност 4840 лв. в различни обменни бюра в курортен комплекс "Слънчев бряг".

Неистинските банкноти са издирени и иззети. Мъжът е задържан за 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство, по което му е повдигнато обвинение. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.