Снощи около 21 и 50 часа бързият влак от Благоевград за София е атакуван с камъни от неизвестни лица между гарите Горна баня и Захарна фабрика. Пострадал е млад мъж, който е пътувал във влака.

Хвърлените камъни са счупили стъкло на странична врата на втория вагон от състава на влаковата композиция, вследствие на което пътникът е получил наранявания в главата. Превозната бригада на влака е подала сигнал до Спешна помощ и пострадалият мъж е откаран в болница.

Подобни вандалски прояви нанасят значителни материални щети за "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД, като фактически саботират всички усилия на ръководството на националния железопътен превозвач за предлагане на по-добро и по-качествено обслужване на клиентите. Тези посегателства застрашават сигурността на движението на влаковете, както и живота и здравето на клиентите и служителите на националния железопътен превозвач.

От началото на 2018 г. това е 19-ият случай, при който влакове на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД са замеряни с камъни. За същия период на 2017 г. са регистрирани 42 случая, а за цялата изминала година са 76, от които е пострадал един пътник.

Хулигани обстреляха влак с камъни, раниха младо момиче

Хулигани обстреляха влак с камъни, раниха младо момиче

От началото на 2017 година 81 влака на БДЖ са били обект на хулигански прояви

Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек.

Щетите, които националният железопътен превозвач понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове.

Двама младежи са хвърляли камъните по мотрисата "Дезиро"

Двама младежи са хвърляли камъните по мотрисата "Дезиро"

С момчетата ще работят инспектори от Детска педагогическа стая