При тежка катастрофа между лек автомобил и камион на пътя в участъка Стражица - село Николаево е загинал възрастен мъж, съобщава БНР. Произшествието е станало около 14:00 часа, съобщиха от полицията във Велико Търново.

Според първоначалната информация лекият автомобил се е ударил в задната част на спрял аварирал камион, превозващ дърва. На място е загинал възрастен мъж и е пострадала жена - и двамата са пътували в лекия автомобил.

Движението в участъка се осъществява в едната лента. Причините са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.

Това е третата тежка катастрофа, възникнала във Великотърновско през последното денонощие. По-рано съобщихме за инцидента на Прохода на Републиката, при който микробус, превозващ деца се сблъска с камион, при което са пострадали по-тежко водача на буса, който е приет във Великотърноската болница в тежко състояние и две жени - на 45 и 50 години, както и едно дете. Жената на 50 години е приета с гръдна травма. Детето, прието в хирургията, е с травма на далака. В неврохирургията са приети пет деца с мозъчно сътресение, които са в добро общо състояние. Няма и опасност за живота на жена със счупен крак. Те са се прибирали от състезание в Румъния.

При друга катастрофа край село Камен, отново в района на Стражица е пострадала жена, която е със счупена ръка.

18-годишен шофьор се блъсна челно в тир край Русе

18-годишен шофьор се блъсна челно в тир край Русе

В момента на катастрофата е имало гъста мъгла