Комисията за финансов надзор предоставя данни на прокуратурата от проверката на "Исторически парк". 

След направена проверка, комисията изразява съмнение, че акционерите в дружеството може да са били заблудени.

Проверката на КФН е установила, че прехвърлянето на наличните акции на "Исторически парк" се осъществява между частноправни субекти.

Комисията за финансов надзор няма правомощия по отношение на тях, тъй като тя има правомощия единствено при публично предлагане на безналични ценни книжа.

Според становището на КФН, има вероятност на лицата, придобили от акциите на дружеството, да се предоставя заблуждаваща информация, че заплатената от тях стойност за акциите постъпва в дружеството за реализация на самия проект "Исторически парк", а не по сметка на акционерите - прехвърлители.

По думите на председателя на КФН Бойко Атанасов, за да се установи или отхвърли това предположение, случаят е прехвърлен към прокуратурата.

Основните цели на КФН са да осигурява защита на инвеститорите в ценни книжа, включително чрез създаване на условия за повишаване на тяхната информираност за капиталовия пазар.

"Исторически парк", който се намира край с. Неофит Рилски, Варненско, отвори врати на 15 юли т.г. и ден след това затвори за ремонтни дейности.