Георги Петков -Дачи, който е един от групата на „Килърите", е внесъл жалба, с която оспорва 20-годишната присъда, наложена му от Окръжния съд в Плевен на 18 ноември.

В момента тече срок за изясняване на мотивите му да обжалва решението на съда, след което ще бъде насрочено дело.

Георги Петков е признат за виновен по обвинението за опит за убийство на Камен Балбузанов - Куката, извършен на 20 ноември 2009 година. Тогава около 19.40 часа в плевенско кафене неизвестен стреля срещу Куката, той остана жив, но беше приет в плевенската болница с няколко огнестрелни рани.

Присъдата може да бъде обжалвана на втора инстанция.

На 3 май тази година Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд още един обвинителен акт срещу Петков. Той е за опит за убийство срещу варненеца Ивайло Паунов - Джованито, и Михаела Мирчева.

Припомняме, вечерта на 13 март 2005 година Дачи открива огън с автомат „Калашников" по Ивайло Паунов - Джованито и седящата на масата до него във варненския бар „Сохо" Михаела Мирчева. Дачи стреля от улицата през стъклената витрина на заведението. Джованито е надупчен, но оцелява макари тежко ранен. Мирчева също получава наранявания, макар и по-слаби.

Опитът за убийство е „осуетен" поради независещи от обвиняемия причини, уточняват от прокуратурата.