Кметът на старозагорското село Ловец Димитър Алексиев е застрелял две кучета в търговищко село. Убити са кокер шпаньол и хъски в село Васил Левски, Търговищко, пише "24 часа", позовавайки се на Районната прокуратура в Търговище.

Все още не са ясни мотивите за убийството на кучетата. Алексиев е избран за кмет с бюлетината на БСП.

На 7 януари 2019 г. след разследване в полицията в Търговище е доведен 64-годишен мъж от село Ловец, община Търговище. Според полицията на 4 януари 2019 г. в село Васил Левски, община Търговище, той е стрелял по две кучета със законно притежавано ловно оръжие - пушка "Восток Биатлон 4", калибър 5,6 мм.

Едното куче е починало - то е порода кокер шпаньол. Другото, порода хъски и собственост на 25-годишна жена от село Васил Левски, е ранено в хълбока, информираха от полицията в Търговище.

Образувано е досъдебно производство и оръжието е иззето. Инцидентът се изяснява от Районната прокуратура в Търговище.

Мъжът, за когото се смята, че е стрелял, е кметът на търговищкото село Ловец Димитър Алексиев. Районният прокурор Любен Алексиев каза, че предстои да бъде повдигнато обвинение на мъжа, но се чакат резултатите от някои назначени в хода на разследването експертизи, включително и от аутопсията на убитото куче. Ако бъде признат за виновен, Алексиев може да получи присъда до 3 години лишаване от свобода и глоба до 5 хиляди лева.

В село Васил Левски разказват, че кметът на село Ловец, който бил от скоро ловец, бил извикан от кравари в тяхното село, с които се познавал, за да ги отърве от бездомна кучка, която често раждала безпризорни кучета и това създавало проблеми в района.

Мъжът се отзовал, но след като не открил нароченото женско куче, по неясни причини насочил пушката си към домашните кучета на краварите. Нямало как да се е объркал, защото разстрелът станал по светло. Селският първенец застрелял кокер шпаньола и ранил тежко хъскито. Те се оказали любимци на съпругата на животновъда - жена на 25 години.

За случая бе съобщено и във Фейсбук. Краварите са заявили, че няма да търсят отговорност от стрелеца. Те не са подавали жалба, но институциите в Търговище се самосезирали по случая.