ЦСКА дължи 48 хил. лв. на зала Универсиада, каза управителя на залата Иван Джиджев. Образувано е дело.

С това продължава скандалът около собственикът на баскетболния ЦСКА Емил Бояджиев, известен като Емил Коен.
Припомняме, при тежка катастрофа във Франция загинаха Коен и изпълнителният директор Федяев.

Няколко дни след инцидента група български бизнесмени обявиха, че Коен дължи огромни суми и изразиха съмнение дали той наистина е жертва на катастрофата, или тя е инсценирана с цел той да се укрие.

Времето в което Емил Коен твърди, че е бил в Ню Йорк, Тел Авив, Париж, се оказва, че е бил в София и е учил. По това време е завършил софийската гимназия „Св. Седмочисленици", разказва още шефът на „Универсиада".

По думите му Емил Бояджиев не фигурира в нито една организация на ЦСКА.
Моето мнение е, заявява още Джиджев, че Федяев и Коен не са представители на американската „Коен груп". Това е една голяма манипулация.
Те са си присвоили името на американската фирма без определителния член. Емил Коен е взел и фамилията, която не е негова.

Баскетболният отбор е само прикритие. От там започват едни PR кампании - писане в ежедневниците.

Нямам обяснения, заключава шефът на залата, как може този човек да е минал през училище, следствени органи, прокурор и как не се намери един човек който да вдигне телефона и да каже „Абе това е нашия Емо бе, какъв Париж, какъв Ню Йорк, какъв Тел Авив?"

Междувременно продължава разследването във Франция, очаква се експертиза, която да покаже бил ли е Емил Коен на мястото на катастрофата или не.

ДНК експертизата от Франция трябва да е готова в края на следващата седмица, а на 16 юли ще бъдат обявени резултатите от прокурора.

Чакат се резултатите и от разследването на това какво точно са правили Коен и Федяев във Франция в седмицата преди катастрофата.

По информация на Би Ти Ви във Франция съмнения около смъртта на двамата не е имало.
Френските медии са цитирали български медии относно възможността за инсценировка на смъртта.

Прокурорът никога не е изразявал никакво съмнение относно смъртта на двамата.
Френските медии, които са писали за случая - също никога не са изразявали съмнения.