Още 25 кг кокаин откри полицията в морето. Този път дрогата изплува от водите край курортния комплекс "Слънчев ден" край Варна. Тя беше намерена вчера в сак, подобен на изплувалите край Тюленово.

На днешния брифинг във Варна стана ясно, че точното количество задържани наркотици е 25 кг и 430 г. Експертната справка е показала, че става въпрос за кокаин с изключително висока чистота - между 75 и 90%. Криминалистите изчисляват, че стойността му е около 7 млн. лева.

170 кг кокаин са задържани от българските и румънските граничари

170 кг кокаин са задържани от българските и румънските граничари

Открити са 6 пратки

По думи на зам.-директорът на ОДМВР-Варна комисар Андрей Ангелов бреговата ивица на територията на Варна се обхожда от близо седмица. Преди два дни в огледите е бил включен и хеликоптер на ВМС, бил е извършен и оглед на бреговата ивица от Варна до Дуранкулак. Очаква се в операцията днес отново да бъде включен хеликоптер.

Разследването по случая продължава.

Припомняме, преди два дни бяха открити близо 170 кг кокаин във водната граница между Румъния и България. Пратката беше засечена от граничните полицаи. Вчера полицията продължи обходите в района и попадна на новия пакет.

Полицията иззе подозрителен сак във варненски курорт

Полицията иззе подозрителен сак във варненски курорт

По случая е образувано досъдебно производство