Окръжният съд в София върна в ареста Евгени Милев - Гейзо.

В съдебна зала се стигна до скандал, тъй като Гейзо си изпусна нервите.

Той обвини съдията от окръжния съд Пламен Петков, че е взел пари и че изпълнява поръчка, отменяйки решението на Районния съд в Сливница, с което Гейзо беше пуснат на свобода срещу 2000 лева.
Обвинението срещу Евгени Милев е за минаване на границата с фалшиви печати.

Вие сте много поръчков съдия. Не искам да те слушам! Ще кажеш ли колко пари си взел. Ще дойде и вашето време", бяха думите на Мирев.

Въпреки обидните реплики, които Милев отправи към съда, председателят на състава не го глоби и продължи да чете определението си, с което връща Милев в ареста.
Като аргумент съдът посочва, че разследващите полагат достатъчно усилия за разкриването на престъплението, в което Милев е обвинен.

Точно обратното записа в мотивите си районният съд в Сливница, когато освободи Гейзо от ареста. Тогава председателят на районния съд заяви, че от февруари не са извършвани никакви действия по разследването.

Като новонастъпили обстоятелстваоколо производството днес Окръжният съд отчете решението на ВКС, с което друго дело срещу Милев и брат му бе върнато на Апелативния съд за разпит на още няколко свидетели. Братята Милеви станаха по-известни с прякорите си Крокодилите.

Решението на Окръжния съд по отношение на Милев не може да бъде обжалвано или протестирано, докато не бъдат събрани нови доказателства или ако защитата не прецени, че разследващият орган е представил пред съда нови данни.