1500 лева за един работен ден - толкова са си делили двама полицаи, работили на автомагистрала "Тракия". Това съобщи bTV, като се позова на източници от разследването. Припомняме, вчера десетима униформени бяха задържани при акция "Палките".

Според запознати, групата от Пазарджик работела много стройно и подготвено, като схемата за вземане на подкупи на магистрала "Тракия" е действала повече от две години. Мястото е сред най-апетитните за служителите на реда, решили да си докарат незаконно някой лев към заплатата, тъй като по пътя се развиват високи скорости, а минават и много чужденци.

По време на разследването агенти на Вътрешна сигурност на МВР поставили на няколко пъти клопки на заподозрените полицаи. Те нарочно карали в нарушение, за да бъдат спрени и документирали от първа ръка предложенията за почерпки на полицаите от "Магистрална полиция".

Разследващите не са казали категорично дали "мозъкът" на престъпната група е сред задържаните, но според данни на bTV той е още на свобода. Утре съдът ще реши дали полицаите от Пазарджик трябва да останат за постоянно в ареста.

Иначе от КАТ твърдят, че за първите три месеца на годината наложените глоби са за 8,3 млн. лв., от които са събрани 3,5 млн. лв., което прави около 42% събираемост. За второто тримесечие на годината наложените глоби са за 10,6 млн. лв. към момента, а събраните възлизат на 6,8 млн. лв., или около 65% събираемост.