Полицаи от Областната дирекция Полиция в Благоевград иззеха автомобила на манекенката Цеци Красимирова, съобщи директорът комисар Константин Титянов, цитиран от БТА. 

Установено е, че автомобилът е внесен с фалшиви документи за произход.
Първоначално е бил собственост на известен софиянец, от когото манекенката по-късно го е купила, ставайки поредна жертва на незаконен канал за внос на коли, в който са участвали трима митничари.

Луксозното возило "Ауди" А8 е внесена в страната през митнически пункт "Кулата", откъдето в периода 2001-2002 г. е минавал каналът и е обмитена в митница "Калотина".

Титянов обясни, че са вършени различни закононарушения при вноса, като са декларирани по-ниски от реалните стойности на колите, има укриване на митнически сборове, намаляване на ДДС, плащани са по-ниски мита и такси и е ощетявана държавата.

Става въпрос за внесени поне 30 такива автомобила, като до края на годината в паркинга на местната полиция ще бъдат докарани поне още 10, собственост на известни хора от спорта и шоубизнеса.
Те са купували колите с поне 50 % по-евтино от реалната продажна цена.

Цеци Красимирова е една от най-успешните български манекенки. Работила е за дизайнери като Джанфранко Фере, Келвин Клайн, Кавали. През 1997 г. красавицата е избрана за "Бест модел на България" и "Бест модел на Европа".

По време на покушението в Амстердам срещу Косьо Самоковеца Красимирова е ранена между очите от рикуширал куршум.
След дълъг престои в болница и редица операции е изписана и се завърна в България.