Делото за данъчни престъпления срещу бизнесмена Красимир Георгиев, известен като Красьо Черния, не тръгна и беше отложено за 27 април, съобщи bTV.

Причина за отлагането е фактът, че спряганият за лобист в съдебната система Георгиев не е получил обвинителния си акт в установения срок. По закон всеки подсъдим трябва да разполага със седем дни, за да се запознае с обвинителния акт срещу него. По информация на телевизията, бизнесменът е получил документа в понеделник.

Процесът ще върви изцяло при закрити врати, тъй като прокуратурата е приложила няколко разпечатки от телефонни разговори и СРС-та, които са били разпоредени по разследването за търговия с влияние. Адвокатът на Красимир Георгиев беше категоричен, че тези материали нямат отношение към делото срещу клиента му.

Въпреки че Красьо Черния беше нарочен за лобист номер едно в съдебната система, прокуратурата не можа да намери уличаващи го факти. Поради тази причина бизнесменът ще бъде съден само за укриване на данъци в размер на близо 95 хил. лева в периода 2006-2008г.

Името на Красимир Георгиев нашумя, след като миналото лято членът на ВСС Иван Колев заяви, че е чувал как мъж с прякор Красьо Черния е осигурявал назначения в съдебната система срещу пари. Заради контактите си с Красьо оставки подадоха редица магистрати, сред които членовете на ВСС Стойко Стоев и Иван Димов.