Мъжът, удрян от частни охранители край НДК, разказа своята версия за случилото се, предаде "Нова".

Припомняме, че в социалните мрежи беше разпространен видеозапис, на който са заснети униформени, упражняващи насилие върху цивилен. Министърът на вътрешните работи Пламен Узунов разпореди проверка по случая.

Стана ясно, че двама младежи са влезли в заведение за бързо хранене. Между тях и персонала е възникнало пререкание. Те отказали да напуснат обекта, поради което чрез паникбутон служител е повикал охраняващата частна фирма. Охранителите са извели младите мъже от заведението.

Сергей Павлов разказа, че има медицинско свидетелство от екипа, който го е прегледал на мястото на побоя и смята да пусне жалба срещу охранителите.

"Искам те да се махнат, да не работят повече това нещо. Такива хора, които нанасят побой, трябва да бъдат спирани от тази работа", каза още той. В заведението, в което стана юмручната свада, обаче твърдят, че удряният мъж и неговият спътник са имали силно арогантно и агресивно поведение.

 

Сергей не крие, че е наркоман и криминално проявен. Признава, че 144 пъти е прекрачвал закона. Мие коли по кръстовищата.

Дали има превишени правомощия, трябва да реши прокуратурата. Тече разследване по случая.