Александър Томов е доволен от хода на делото, заяви самият той след края на днешното съдебно заседание.

Според него истинските виновници за състоянието на „Кремиковци" Сергей Станишев Петър Димитров и Росен Карадимов не са в съдебната зала, а би трябвало.
Той призна, че част от вноските за клуба ЦСКА са станали чрез сделката за хвостохранилището на комбината.

Това е международна практика, освен това е станало по нареждане на собственика. Има решение на Управителния съвет и е направено чрез така наречената buy-back операция, заяви той.

Не виждам абсолютно никакво престъпление, каза още той: „Целта е била да не се вземат оперативни средства от Кремиковци. Намирам това за съвсем нормална сделка и не виждам никакъв проблем", заяви още Александър Томов.

По думите му намесата на прокуратура е довела до поредица от турбуленции, които попречели да се осчетоводили сделката.
Според Томов чрез делото се цели да се прикрият виновниците за състоянието на комбината - 600 млн. лв. загуби за две години.
По повод изказването на Васил Божков, че е можел да продаде за половин милион лева на Митал ЦСКА, Тонов заяви, че индиецът е знаел, че трябва да инвестира в клуба.
Клуб като ЦСКА изисква да се влагат пари, които нямат пряка възвращаемост, каза още Томов.

По думите му Митал купил червените, защото искал да прави социални инвестиции, но в последствие се разочаровал от отношението на българското правителство към него.
Александър Томов се закани в някои от следващите заседания да представи като доказателство писмо от Весела Лечева до Прамот Митал.
В него се казвало: „Господин Митал, помогнете на ЦСКА, а ние ще решим въпроса с процесите върху имотите."

Александър Томов каза още, че фирма Титан му дължи пари, както и на много други хора.
Прокуратурата не е изненадана от показанията на днешните свидетели. Това коментира пред медиите от своя страна наблюдаващият прокурор Божидар Джамбазов.

Помолен от news.bg да коментира обвинението на Томов, че прокуратурата е „саботирала" осчетоводяването на сделката  за хвостохранилището Джамбазов отговори:
Има ред за изповядване на всяка една сделка. За да се изповяда сделката, по прехвърлянето на имотите на Кремиковци е декларирано че е извършено плащане."

Нито един свидетел до момента, както и документите не сочат Кремиковци да е получил и една стотинка от прехвърлянето на тези имоти.
Това са фактите на по делото, категоричен бе Божидар Джамбазов.