С това ръководство на БЛС няма кой да излезе на стачка, защото хората са обезверени. Това заяви председателят на Столичната лекарска колегия д-р Методи Маджаров, цитиран от БНР.

Той добави, че вече трета година се говори за протести и стачки и до този момент нищо не се е случило.

„Ние още през 2006 г. снехме доверието от този Управителен съвет, заради неумението му да води преговори и заради общата политика на съюза," заяви Методи Маджаров.

„Поведението на УС на БЛС за мен е меко казано безотговорно, защото от април месец до сега можеше спокойно да се проведе един събор и да се избере легитимно ръководство, което да проведе преговорите," коментира Маджаров.

„Още от февруари месец д-р Кехайов започна една безпрецедентна кампания против провеждането на събора. Първоначално забрани провеждането на отчетно-изборните събрания, поради това, че ще се правят протести," обясни Маджаров.

"След като това не стана, започна едно тълкуване на закона, че делегатите на лекарския събор са били в управителните органи и не можело да се избират трети мандат," поясни д-р Методи Маджаров.

„След като и това не стана и хората започнаха да си провеждат общите събрания по места, изведнъж се оказа, че някои колеги, които явно не разбират какво правят, няма да си проведат събранията. Тези хора могат да не си проведат събранията още 10 години," категоричен е председателят на Столичната лекарска колегия.

Според д-р Маджаров фактът, че и тази година няма да има Национален рамков договор, по никакъв начин не тревожи членовете на Управителния съвет на БЛС. Техните усилия в момента са съсредоточени върху това да няма нов събор.