Двама лихвари са задържани при спецакция на ГДБОП.
Операцията е проведена в района на ромската махала в Ботевград, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Многобройни оригинални документи за собственост, пари и към кило златни накити, открили антимафиотите в домовете на задържаните за незаконна лихварска дейност.

Акцията спецеполицаите предприели вчера в района на ромската махала в Ботевград след постъпили жалба и сигнал за насилствени действия и мащабна незаконна лихварска дейност.
Антимафиотите внимателно проучили информацията по сигналите и пристъпили към действие.

В хода на операцията са задържани двама мъже на 45 и на 32 години, жители на махалата. Първият е регистриран за кражба на МПС, вторият - за измама и кражба.

Полицаите са иззели 18 000 лева, 1300 евро, около 1 кг златни накити - укрити в дипломатическо куфарче, два лаптопа, нотариални актове на недвижими имоти в София, записи на заповеди, 3 автомобила на длъжници (двама от които от Ботевград) с регистрационните талони и ключовете за тях, други талони на МПС, папка с документи.

В пещ на двора на една от къщите са намерени към десетина нотариални акта на жилища, сред които и на апартаменти в столицата, както и документи, подготвени за изгаряне (също оригинални нотариални актове, скици на имоти).

Автомобилите ще бъдат запечатани и оставени на съхранение в РУМВР-Ботевград.

До момента е установено, че двамата заплашвали неиздължили се длъжници с насилствени действия. На задържаните С.Б. и В.В. е наложена 24 часова мярка "задържане под стража".