За пореден път десетки младежи обсъдиха Висшия съдебен съвет преди редовното заседание на кадровиците.

И този път причина за протеста е СРС-скандалът с участието на прокурори и членове на Съвета. По-конкретно протестиращите настояват за оставката на Камен Ситнилски, който обаче нееднократно заяви, че няма да си тръгне.

Младежите скандират „Оставка!", "Мафията вън, Ситнилски вън!", "Силни сме, много сме!". Те са разпънали и няколко плаката в подкрепа на своите искания: „Вън октоподът от съда!"; „Ситнилски още ли си тук!"; „Край на корупцията в съдебната система!".

Припомняме, Камен Ситнилски призова, след като има съмнения в честността на избора, да се провери как са избрани всички членове на ВСС. Той обеща и че ще се защитава до край.

До исканията за оставката му се стигна, след като в медийното пространство изтече поредната порция скандални СРС-та. След скандалното трио от Банкя (Борисов-Кокинов-Найденов), „бръмбарите" засякоха Камен Ситнилски, председателят на апелативния съд в Бургас Емил Христов, както и окръжният прокурор на Хасково Иван Ванчев. В разговорите участва и друг член на ВСС - Румен Боев.

В тях се обсъжда кампанията около избора на съдебни кадровици от квотата на държавното обвинение.