Бившият член на ВСС Иван Димов беше единственият разпитан свидетел на днешното заседание по делото за лъжесвидетелстване срещу плевенския бизнесмен Красимир Георгиев - Красьо Черния.

Само 15 минути продължи разпитът на свидетеля в Софийски районен съд, а делото беше отложено за 16 юни, информира БНР.

По време на заседанието стана ясно, че Красимир Георгиев се е запознал с Иван Димов чрез друг бивш член на ВСС - Стойко Стоев, който ще бъде разпитан на заседанието през месец юни.

Димов каза, че си спомня трудно за срещата си с Красимир Георгиев и че ако не е бил видял снимки във вестниците и коментарите по медиите, изобщо е нямало да отдаде голямо значение на тази среща

Самият Красимир Георгиев беше крайно лаконичен след краткото заседание и обеща да говори повече следващият път, когато процесът приключи, и да разкаже, че не е лъжесвидетелствал, когато е казал, че не познава магистрати.

Според Красьо Черния изходът от делото ще е като този от делото за търговия с влияние, откъдето започна мегаразследването. Той поясни, че това обвинение срещу него е отпаднало и днес той е подсъдим само за лъжесвидетелстване и данъчно престъпление.

Припомняме, членовете на ВСС Стойко Стоев и Иван Димов подадоха оставка заради контактите си с Красьо.