Мая Манолова готви звучен шамар за социалния министър от българския съд. Тя заведе поредица дела срещу несправедливото, по думите й, преизчисляване на пенсиите. Волята на парламента е пределно ясна и записана в кодекса за социално осигуряване, а именно пенсиите да бъдат преизчислени с повишаване на тежестта на всяка година осигурителен стаж, обяви пред Административния съд в София Манолова.

Социалното министерство и НОИ обаче решават да изключат от схемата за преизчисляване на пенсиите годините 2017,2018 , 2019, защото повишаването на пенсиите тогава не е правено по т.нар. швейцарско правило. Това, според Манолова е брутално погазване на закона. Така МТСП спестявало по едни 30 милиона лева, според нея, от българските пенсионери. Пенсионер бива ощетен с по 20,30,50 лева. В същото време инфлацията е двуцифрено число. Ние ще водим тези дела до край, закани се Мая Манолова. Над 100 души са се обърнали за помощ към Манолова. И четирите партии с коалицията по време на кампанията обещавали истинско преизчисляване на пенсиите, като възрастните получат справедливост.

Соня Тачева е една от ощетените пенсионерки, които водят дело. Нейната пенсия е 413 лева и е ощетена с 27 лева. Съпругът й също като общо семейният бюджет е намалял с 55-60 лева. С тези пари са покривали лекарствата на мъжа й. За нас беше изненадващо, сподели тя. За Тачева е унизително човек да получава толкова ниска пенсия при цял живот работа. Да се молим за такива малки суми е недобре, подчерта тя. Надявам се поне да има справедливост, заяви още Соня Тачева.

Мая Манолова бе причакана пред съда от протестиращи пътищари. Тя ги покани на среща в офиса на партията й. За нея е безобразно хората да стоят без заплати точно преди Великден и то за свършена работа. Манолова призова Кирил Петков да не създава шеста криза в държавата. Тя е недоволна от разправиите по тема, която засяга живота на пътуващите и призова да се намери решение.

Петков за парите на пътищарите: Надявам се парламентът да размисли

Петков за парите на пътищарите: Надявам се парламентът да размисли

Той предполага, че морящите от "Царевна" ще си дойдат в понеделник