"Ако не се касаеше за Веселин Марешки, досега отдавна да има приключило дело с осъдителна присъда", заяви общинския съветник от Варна Костадин Костадинов пред Нова телевизия по повод искания имунитет на депутата Весели Марешки.

Припомняме, в края на месец април главният прокурор Сотир Цацаров поиска снемането на имунитета на трима народни представители, сред които и на лидера на "Воля" Веселин Марешки.

Искането е във връзка с наказателно производство, образувано по внесен в съда акт на Окръжна прокуратура Варна по обвинение, че е причинил лека телесна повреда на общински съветник, който изпълнявал своята дейност. Освен това бизнесменът е обвинен и за изнудване.

В края на април Марешки отказа да даде имунитета си, поради което депутатите в 44-то Народно събрание създадоха и комисия, която да се занмае с въпроса за имунитета на депутата, поискан от главния прокурор Сотир Цацаров. 

Комисия в парламента решава за имунитета на Марешки
Обновена

Комисия в парламента решава за имунитета на Марешки

Комисията ще работи седем дни

Според Костадинов, Марешки "дава интервюта като телевизионна звезда, опитвайки се да обясни как всъщност не е направил това, което е направил". По думите му делото срещу депутата е елементарно кримално дело, но въпреки това тече вече 3 години.

"Марешки е диагноза за състоянието, в което се намира България в момента, а именно състояние на клинична смърт", отсече Костадинов. Според него ситуацията е парадоксална, защото в подобна ситуация във всяка европейска демокрация, "каквато за съжаление България не е", човек като Марешки никога не би си позволил да се занимава с политика, а дори и да се занимава - никой не би го избрал.

Според Костадинов правосъдието в страната ни далеч не гледа еднакво на хората в зависимост от техния социален и финансов статус.