Мащабна полицейска акция е проведена вчера на територията на Пазарджик и Пещера, в хода на която са извършени проверки в пазарджишкия квартал "Изток" и в пещерските "Луковица" и "Пирин" с цел установяване на нелегални търговски обекти.

В акцията са участвали служители от ОДМВР, районните управления в Пазарджик и Пещера, екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив и инспектори от ТД на НАП-Пловдив. Проверени са общо 35 обекта, като е установено, че 16 от тях са незаконни и предстои да бъдат запечатани. Данъчните инспектори са съставили 23 акта за установяване на различни административни нарушения.

В приземен етаж от къща, обособен като магазин, служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" констатирали търговска дейност с маркови спортни стоки и парфюми от реномирани марки без съгласието на притежателя на правата за страната ни.

При проверка в землището на с. Сбор, в местността "Моловица", криминалисти от РУ-Пазарджик установили нива, засадена с марихуана. При проведеното разследване станало ясно, че производители на забранената наркорастителност са 42-годишния И.С. от Пазарджик и 25-годишната И.П. от с. Черногорово. От местопрестъплението са иззети 205 растения канабис, достигнали височина до 145 см, с обща маса около 37 килограма. Двамата производители на наркотици са задържани в ареста за срок от 24 часа.

По случая е образувано полицейско производство под наблюдението на прокуратурата.

В хода на продължилото разследване на случаи, свързани с кражби на селскостопански животни и задържаните преди два дни трима жители на Велинград, криминалистите установили, че единият от задържаните, 28-годишния А.К., е извършил подобно престъпление и в началото на май, когато разбил входната врата на частна стопанска постройка и откраднал 25 агнета, 4 овце и две телета.

На 13 юни той и двама негови съграждани бяха задържани за противозаконно отнемане на микробус и кражба на животни. Работата по документиране на престъпната дейност и на тримата мъже продължава.

По време на акцията полицейските служители са извършили проверки и на стотици моторни превозни средства и техните водачи. Установени са над 70 нарушения по Закона за движение по пътищата. На всички водачи са съставени актове.