Седем служители на ДАИ-Варна са арестувани при специализирана полицейска операция на отдел "Икономическа полиция", съобщават от Областната дирекция на МВР.

Акцията е проведена вчера. Служителите на ДАИ са задържани за срок до 24 часа. Сред тях има и заемащи ръководни длъжности.

От полицията в морския град допълват, че са претърсени служебни помещения в сградата на инспекцията. Намерени са множество документи, съотносими с извършени престъпления по служба.

По случая е образувано досъдебно производство, а работата продължава под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура-Варна.

По-късно кореспондентката на БНР допълни, че сред задържаните е и директорът на "Автомобилна администрация" във Варна Коста Панайотов. Разследването е за длъжностни престъпления.

От Окръжната прокуратура информират, че към настоящия момент няма повдигнати обвинения. Не са взети и мерки за процесуална принуда спрямо задържаните.

По отношение на операцията на територията във Варна по отношение на лица от ДАИ прокуратурата към този момент не може да коментира действията на полицията. Това заяви в следобедните часове на брифинг говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Няма повдигнати обвинения на нито един от задържаните. На много ранен етап сме от разследването, което иначе се води за престъпления по служба, най-общо, обясни Арнаудова.