Майката на студентката Стефани Линева, която беше открита мъртва в Ню Йорк, ще поиска втора аутопсия, съобщи Нова телевизия. Близките на младата жена се съмняват, че тя е станала жертва на катастрофа, както беше съобщено.

Майката споделя, че първоначално са й казали, че тялото е напълно обезобразено, дори разчленено от удара, и е най-добре да не го вижда. Тя се вслушва в съвета и предава останките на дъщеря си за кремация.
От погребалната агенция обаче й се обаждат, че травмите далеч не са толкова тежки, а лицето на дъщеря й е запазено.

Майката прекратява процеса на кремиране и решава да наеме частен детектив, както и да настоява за втора аутопсия.

Има и други детайли, които карат близките на момичето да оспорват версията, че то е блъснато от кола, като шофьорът е избягал от мястото на произшествието.

Телефонът на Стефани е захвърлен на няколко пресечки от мястото, където беше намерено тялото. Припомняме, то беше открито в събота сутринта на път 434 в университетското градче Бинхамптън.

Малко преди инцидента приятелка на Стефани е получила съобщения от нея, в които тя пишела, че се чувства страхотно, излиза да се поразходи и да си купи сладолед. В района, където е намерено тялото, няма нито магазини, нито заведения, до които би могла да се разходи. Това е шестлентов път, разделен с бетонна мантинела.

Освен това приятелите й казват, че SMS-ът е бил написан в различен стил от този на Стефани. Семейството подозира, че това съобщение е изпратено от човека, извършил престъплението, в опит да заблуди полицията.

Според разкази на приятели, Стефани си е тръгнала от парти между 22:30 ч. и полунощ, като се е насочила към общежитието на нейния приятел - 19-годишен испанец. Пред сградата, около 30 минути след полунощ, я видели няколко момичета, които й предложили да я закарат, ако е тръгнала на парти. Тя им отговорила, че се прибира при приятеля си и влязла в общежитието. Това е последната ситуация, при която българката е видяна жива. Приятелят на Стефани твърди, че по това време вече е спял.

Малко след 2 часа през нощта преминаващ шофьор е намерил тялото й на път 434 и е извикал полиция.

Според съдебните лекари смъртта е настъпила в резултат на много силен удар от автомобил. Но сега ще се изяснява дали това е станало на мястото, където е открито тялото, или другаде, а след това трупът е захвърлен на магистралата.

Американските власти обявиха награда от 11 000 долара за всяка информация, която може да доведе до разкриването на мистериозната смърт на българската студентка.