„29-ти състав узакони убийството като морална ценност на това общество, това е истината". Това заяви през сълзи Радмила Въжарова - майка на убития Кирил, минути, след като чу присъдата, оправдаваща Илиян Тодоров за двойното убийство пред столичната дискотека „Соло" пред две години и половина.

Близките на загиналите момчета припомниха колко пъти са искали отвод на съдебния състав. „Направихме го именно за да няма този резултат", казаха те.

Виолета - майката на Васил Александров, смята, че съдът е присъдил "невинен" за Илиян още преди една година. „Където свършва справедливостта, идва възмездието - каквото и да означава това", коментира още Радмила Въжарова.

Бащата на Илиян Тодоров - Венцислав, отказа да коментира присъдата на сина си и посочи, че по-късно ще даде изявление. Според адвокатите и близките на жертвите обаче доказателствата са категорични, че Илиян е убиецът и според тях прокуратурата си е свършила работата.

Адвокат Камен Михалков каза, че за него е процесуална новост да се гради оправдателната присъда на запис от камери, които не са СРС. "Записите са с ниско качество, не можем да различим кой кой е", посочи Михалков.